"Я заяўляю: жыць нам стане вольна!
Я ведаю: свабода - наша маці!
Я патрабую: хопіць болі, гора
ў сьвеце, у краіне, у роднай хаце!
Жадаю я: няхай настане шчасьце
і сонца хай ніколі не заходзіць!
Я мару, каб тут зьнікла ўся нянавісьць!
Няхай зямля багацьце людзям родзіць!"
Я хартыю вось гэту падпішу
сьлязьмі сваімі, потам і крывёю...
Паперай гэтай Богу адкажу,
спытаў які: "З Радзімай што тваёю?!"