У гушчары, каля цёмнай пячоры,
дзе галосяць вятры-ваяры
ў навальніцу - ні заўтра, ні ўчора,
а заўсёды - смяяліся мы.
Ды гулялі ля спелай крушыны
ў абдымках няўцямных нябёс.
Непагоддзе нам вальсы кружыла,
а пярун яркі водар усё нёс:
ціхай цноты, гарачага хлеба
і шалёных, квітнеючых мар.
Мы гадалі з табою, што трэба
толькі нам... Той скалелы гушчар
з дробных слёз - каля цёмнай пячоры,
дзе галосяць вятры кожны раз
у навальніцу - напэўна, ніколі
не забудзецца болей на нас...