Радіоактивна хмара над Києвом,а на Хрещатику — парад.
Твоє свято, робочий люде, —радій, гуляй!
Гордо звучить: людина!
І влада ж — рад.
Радіоактивна хмара над Києвом,а на Хрещатику — парад.
Вибух реактор в Чорнобилі:горить земля,вода пожежі не гасить,асфальт кип’ятить багнюкою.
А в Києві, на Хрещатику,заквітчані, у корсетках, дівчатагопака хороводять.
Европа на ласці вітру.
Зловіщо ворожать ґейґери.
Вода у Дніпрі отруєна.
А Київ — увесь червоний,кияни всі на вулицях
Перше травня!
В Польщі йодом дітей напувають,румунам наказують не виходити з хат.
Радіоактивна хмара над Києвом,а на Хрещатику — парад.
У повітрі цезій і стронцій —над Чорнобилем — тінь Гірошіми.
А Київ, мов цирк: благоденствує,бо там на Хрещатику ниніпершотравневий парад.
Лікарі, безпорадні, вчатьсяновим досвідом радіологів.
Шпиталі відокремлюють жертви.
А оркестр у бадьорому маршінесвідомим, мов п’яним, киянамвідкриває дорогу в пекло.
Батьківщину, старий Чорнобиль,тисячі вже бездомних покинуло.
Чи повернуться в Прип’ять ще жителі?
А в Києві, мов збожеволіли,не жалоба, а радість на вулицях:танець смерті задурених, зраджених —танець смерті робочого люду —першотравневий парад.4 травня 1986