З голоду й нужди вмирає мужик,
Крадіж, рабунки, весь край – один крик.
Мати вбиває голодну дитину.
Батько кидає кохану родину,
В Росію,
Молдавію тягнуть
На заробітки отарами
Радьте, розумні!
Рятуйте, маючії!– Якось-то буде!
Якось-то буде!
Поле мужицьке в жидівські йде руки,
Школи мужицькі не сіють науки,
Але незгоду й ненависть народну;
Слово правдиве і думку
Травлять газети, хорти мов летючії,
Право, сумління потоптані
Радьте, розумні!
Рятуйте, могучії!– Якось-то буде!
Якось-то буде!1880