Супокій – святеє
В супокійнії часи,
Та сли в час війни та
Ти зовеш до супокою
Зрадник або трус єси.
Бо коли народи в
Враз працюють, щоб
Вирвать тайну не одну,
В тьму життя влить світла досить,
Горе тому, хто
Самовільную війну.
Та коли в робучу
В нашу хату і
Закрадаєсь лиходій,
Щоб здобуток наш розкрасти,
Ще й на нас кайдани вкласти,
Чи й тоді святий спокій?..15 іюля 1883