1Ти зла, як дика груша при дорозі,
Ти відьма мого серця.
Я — тиран,
А ти мільйон тиранів.
І
Приглянувсь я: за планом виник план.
Твій крупний план — неспинена і
Хурделиця краси, аж пломінь по кістках.
Середній план твій — радість мого мрійва.
Загальний план твій — діти на руках…2Триста ночей я губами
Твою сірооку голову.
Триста ночей я страждав і мовчав,
Повен бажань і голоду.
Триста розлук поміж нами було,
Триста прощань поміж нами.
Триста небес понад нами спливло
Сонце закрили плями.3Мій друже, плач!
Вона любила,
В колисці губ її
Твій сон любові, і летіла,
Напнувши ніжності вітрила,
Твоя душа, і світ
Світанням почуттів
І юних слів напівдитинних
Як ти любив!
Як ти кохавсь!
Не плач, мій друже.
Ти щасливий.
Ти все віддав, щоб
Свій сон любові… серця
І сили розуму…
Страждання ти лише віддать.1960