Заграй мені, скрипалю, заграй,
Щоб душа моя наповнилась натхненням.
Приїхав в Україну - рідний край,
Заграй мені, сопілко заграй.
А сопілкар гарно грає,
Та невже скрипаль співає?
Сопілкарик щей танцює,
До родини підморгує.
Грай, скрипалю, грай сопілко,
Хай душа співає дзвінко.
Моє серце звеселяє,
Хай мене родина зустрічає.
Як зустрівся з родиною -
Зустрічали з калиною.
Хлібом - сілью, з рушниками,
Вишитими сорочками.
Україно моя мила,
Нема в світі, як ти щира.
Уклонюся до землі я,
Поцілую шматок хліба.
Підійшла до мене ненька,
Посивіла вже й старенька.
Плаче гірко, щей голосить,
Обіймає й щиро просить:
"Мій синочку, залишайся,
За кордон не повертайся.
Україна -твоя ненька,
Тут кувала зозуленька.
Тут коріння твоє сину,
Розрослося вже навіки,
В Батьківщину повертайся,
Залишайся назавжди".