Моя сердечна Україно,
Країно юнацьких мрій!
Не раз я падав на
І кликав: – Я твій!
Я твій!
Про тебе марив я наяві,
Про тебе марив уві сні,
Твоїй кривавій давній
Складав свої пісні.
А як брати мої
В останній боротьбі,
В моїй душі гули
На спомин по тобі.
Там, де цвіли ворожі маки,
З братами й ти була,
Отам без певної
Любов твоя цвіла.
Ти знала тих, що десь на
Ішли за тебе в бій.
А я співав про власні болі,
Я син невірний твій.
Але од зрадників
Стояв я осторонь,
І не торкнулося
Срібло моїх долонь.
Моя красуне Україно!
Ти знову процвітеш.
Прийми, прийми в свою
Синів невірних теж!
Прийми і тих, що помилялись,
Блукали тут і там,
Одкрий свої обійми
Обдуреним братам.
Хай вони з тобою будуть,
Радіють, як і ти!
Хто не шукає, не заблудить,
Забудь і їм прости!
А я – останній поміж ними
Складатиму
Свої нові співучі рими,
Що виросли в журбі.
А
И.
IA
NS