Я чую пісню, мов крізь
Далекий Черемош гуркоче;
Мені вчувається
Той шелест листя, шум сосон.
І щось тій пісні в
Так ніжно в серці
Я чую пісню – мов крізь
Далекий Черемош гуркоче.
То спів засмучених флояр,
То стогін журної трембіти,
Зашелестять шовкові
І з серця скотиться тягар.
Туди, де скелі аж до хмар,
Хотів би соколом летіти,
Де спів засмучених флояр,
Де стогін журної трембіти.
Передрук з
І
И.
Нью-йорк, 1955, с. 153.