Будь здорова, моя мила,
Я не твій!
Нас могуча сила.
Де поставить кого доля,
Там і стій!
Моя ж доля
Вітер серед поля.
Стогне, віє, рве і
В грі
Ближче,
Наше
Важко, душно, пітьма груба,
Лютий
Ось-ось, люба,
Жде мя, може, згуба.
А як гинуть, то самому!
Голос
З
Звав би мя додому.
Тож не плач!
Очиць, мов зорі,
Пожалій!
Згасне
Блиск їх у сліз морі.
Розійшлись, мабуть, по
Наші долі,
Мов дороги в полі.14–18 декабря 1883Будь здорова, моя мила,
Я не твій!
Нас могуча сила!
Де поставить кого доля,
Там і стій,
Моя ж доля
Вітер серед поля.
Вона мною що день
В грі
Мече,
На побоєвище.
Важко, душно, пітьма
В хвилі тій,
Моя люба,
Жде мя, може, згуба!