Чингізові
Літній день починається щебетом.
Тануть в білім серпанку горби.
Щоб у мандрах далеких не щезнути,
Виріж костур собі із верби.
І коли просвистить під
Та безжальна остання коса,
Ти над світом зведешся
І вростеш в молоді небеса.
Гожі зорі тобі з
Заплітатимуть в листя свій спів.
Будуть птиці до тебе у
Прилітати із рідних степів.
І, згадавши у видиві
Стріхи рідної сивий комиш,
Ти поклонишся отчому
І хорально в світи просурмиш.
І, в шуканнях долаючи простір,
В холодку твоїм витерши піт,
Хтось із тебе вже виріже
І піде в нерозгаданий світ.
Хай горить йому в дальній
Неповторна зоря голуба.
Хай над ним при останнім
Окрай шляху зведеться верба.
Хай всміхнеться душі його
Те, що нам не давалось
А дорога снується за
І зникає за третім горбом.