Українці! Любіть вашу мову!
в ній і ніжність, і ласка звучить,
Має безліч пісень калинових
і у кожному слові бринить.
Ваша мова все квітнути буде
лише ви розвивайте її,
Та плекайте, і кожен здобуде
найсвятіший цей скарб на землі.
Кожне слово, мов чиста росинка
кожне слово - прозора сльоза,
Бо без мови народу немає
без народу держави нема!