Тече вода з-під
Яром на долину.
Пишається над
Червона калина.
Пишається калинонька,
Явор молодіє,
А кругом їх
Й лози зеленіють.
Тече вода із-за
Та попід горою.
Хлюпощуться
Помеж осокою.
А качечка
З качуром за ними,
Ловить ряску,
З дітками своїми.
Тече вода край города.
Вода ставом стала.
Прийшло дівча воду брати,
Брало, заспівало.
Вийшли з хати батько й
В садок погуляти,
Порадитись, кого б то
Своїм зятем звати?7 ноября [1860
Петербург]