По мотивам І. Губермана
Я не вірю в брехню відчайдушну:
«Промінь світла в тумані імлистім!!...».
Я зневірився, бо малодушний,
став зневіреним оптимістом.
Оригінал
Я не верю вранью отпетому
о просвете во мраке мглистом.
Я отчаялся. И поэтому
стал отчаянным оптимистом.