В країні скелястій,країні убогій,
У горах високих,найближче до Бога,
Де жити не хочуть і сірі тумани,
Де тільки гуляютьвітри та бурани,
Та, гір цих самотніхсамотня цариця,
У небі ясному кружляє орлиця,
Сьогодні, як видиворідних степів,
Тебе я на скелі зустрів.
Косинка біленька,з пакетами сумка,
Подряпані руки в засохлій крові.
Втомившись, присіла,сухар собі хрумка,
Як білка горіхи свої лісові.
Дивлюся на тебе, а бачу Украйну,
Сміюся до тебе, а плачу в душі.
Усі мої втрати, і болі, і
Ти в сумці принеслав ці гори чужі.1944,
Трансільванія