Шиє собі по
Молодчина жвавий,
Підглядає, що в
Гроші у халяві.
Та і гроші ж то хороші
Самії
Будь що буде, — промовляє,
А треба
Сюда-туда повернувся
Вже й видумав штуку,
Підступає до батюшки
Цмок його у
Батюшечко,— став
Вчиніть мою волю!..
Потрудіться на
До краму зо мною.
Я — най богу невимовно
Ризи вибираю,
Та сам бачу, що ні міри,
Ні пуття не
Пішов батюшка до краму,
Ризи вибирає;
Вибрав самі щонайкращі,
На себе вбирає.
А той присів коло нього,
Ніби поправляє,
А тут тілько від
Ремінці збирає.
Шарп калитку — та у
Піп до нього хоче,
А купець його за
Пагади,
Заким отець повернувся,
З себе ризи скинув
Молодчина з його
Десь, як вітер, згинув.