Юрію
На срібнім ковилі, на сизім полині,
На півдні України при лимані,
В гнідих степах на степовім
Та гнівна воля стала у Британі.
І вільно зацвіло її
При білій хаті в жовтих таракуцах,
І вільно зацвіло її
На солонцях і випечених кручах.
Та вже чорний день на ту волю йде,
На ту воленьку карооку,
Чорний час іде, їй сльозу
І пожарисько чорнобоке.
Іде чорний сум, а за ний суми,
Ще й одна журба
Та з-понад Дніпра, та з-понад Сули,
Та з-понад води, що й не
На срібнім ковилі, на сизім
Оружною землею і
Та одинока воля в
Ставала одиноко до двобою.
Не плакала душа її в степах,
І голос її зрубаний не
І котиться сльоза на світлий волі
На півдні України над лиманом.1969