На варті шляхетської
Герої нових
Танцюють весільний
На гробі убитої матері.
Тіло, без жалю пошарпане,
Лежить у сирій
Покрийте ж хоч гроба
Червоними шарфами!
В цей день хуртовини
Розвійте стару хоругов!
Присипте попелом кров,
Що помсту накликує!
Щирости!
Крихточку щирості!
Бо брехні набридли вже нам!
Там,де отаман і пан,
Волі народній не вирости!