Два рабини на
Зашабашували,
Одправили борухати,
За стіл посідали.
На кождому лапсардаки,
Шапка шабашкова,
Сидять собі коло столу,
Жоден — ані слова.
Аж приходить чоловік наш,
Кварту
А хто то в вас, орендарю?»
Шинкаря
І то рабин, і то рабин!»
Шинкар
Чому ж вони не говорять?»
Чоловік
Ет,
Іванцю,— жидок
Нащо то питати!
Що розумні такі
Мають розмовляти?
Що один з них добре знає,
То і другий знає,
А чого один не знає
І другий не знає».