Приглянувся
До чужої жінки.
Що день божий
Фіги та
Посилає, все питає,
Коли згода буде.
Коли її
Удома не
Але жінка не [з] тих жінок:
Подарунки брала,
А ксьондзові
Слова не
Далі видить — треба дати,
Нічого робити!
Тілько собі
Ксьондза
Каже мужу.
Муж
Зрання виїжджає,
А вона тут повну
Сажі
Насипала, зачинила,
В печі
Та нібито на
Ксьондза запросила,
Ксьондз приходить, габіт з себе!..
Жарти
Помаленьку-помаленьку
Ба вже й
Помаленьку-помаленьку
Ба вже і за
Аж тут раптом коло
Щось
Ах, нещастя! — жінка
Кінець мого віка!
Чи ж не лихе
Мого чоловіка!
Іскидайте живо шмаття,
Голі розбирайтесь,
Та от скриня коло лави,
У скриню
Ксьондз скидає, й
Сама господиня,
І в минуті з голим
Зачинилась скриня.
Входить в хату і господар,
Нібито не знає;
Стелиться собі на
Та й спати
Лежить собі на тій
Та й почав
А що, жінко, завтра, — каже,
Тра скриню продати.
Коло нас тут
Торговиця буде.
Повезу її до лиха,
Може, куплять
Нащо тобі продавати?
Каже
Нехай собі буде вдома,
Може,
А знаєш мовчати?
Та ж не твоя, моя скриня!
Я хочу
І обоє
Разом замовчали;
Замовчали,
Та й
Устав рано пан господар,
Коні запрягає,
Вивалює на віз скриню,
Коні поганяє.
Їде собі на
Скриню
Але їде й пан з
До костьолу,
Оглядає та й
Що везеш,
Везу скриню, — Іван каже,
В скрині чорта,
А тут пані
Та й панові
Рорroś, duszko, tego chłoра,
Niechaj on pokaże»
А який то чорт у тебе?
Покажи,
Дайте хіба рублів копу,
То покажу,
Вилічив пан йому гроші,
Іван ізлізає,
Кладе гроші у кишеню,
Скриню відмикає.
Як вискочить ксьондз із сажі!.
Боже, твоя воле!
Світу божого не бачить,
Біжить через поле!..
А тут пані у долоні:«Аch, moje serduszко!
Рораtrzaj się, popatrzaj sіę!
Jeszcze j samiec, duszко!» **__________________________________* Попроси, голубе, цього хлопа,
Хай покаже! (польськ ) — Ред.** Ой, моє серденько!..
Подивися-подивися!
Ще й самець, голубе!.. (польськ.) — Ред.