В п'ятнадцять юних літ
у нас ще стільки сили.
Для того, щоб творить,
Шляхом безмежним йти,
І щоб зробить усе,
Аби збулися мрії.
Дивитися вперед,
життя в руках нести.
П'ятнадцять юних літ!
Адже це так ще мало?!
Та вступиш в корабель
і попливеш в життя.
Так, юні діти ми!
Багато ще не знали.
З далеких тих стежин
Немає вороття.
В п'ятнадцять юних літ
життя таке прекрасне!
Дитячі мрії в нас
такі легкі, легкі...
І думки світлі ще,
у головах тих ясних.
Та щоб дорослим стать
багато треба йти!
В п'ятнадцять юних літ
дорослим мріють стати.
Та кажуть нам батьки:
"ще встигнеш підрости".
Як увійдеш в життя,
то пожалкує вчасно.
Не солодко тоді
важку вагу нести.