1На скроні, де ще б’ється тепла жилкатремтить пелюстка.
Черешнева мла.
Червоним ще не правлена
Ти вже її шукалай не знайшла.
В десниці долі шабля – не указка.
Ллє й таблиця долі не страшна,допоки є між нами перша паскадитинства.
Цвітом свячена вона.2Святили паску черешневим цвітом –черешня на великдень розцвілаі подихом, пелюсткою сповитим,хитнула запах
Не рання мла,а ніч,прошита колом свіч, зосталась.
У тьмі навколо церкви –коло свіч.
За ними нас не видко – мов сховались.
Ми рідко сходим з родових сторіч.
Ми свічі простягнули з темнотиі грієм губи цвітом черешневим,незримі над могиламипід
А свічі палахтять – до хрипоти,за руки взявшись: вирватись, втекти!
Та вже світає цвітом черешневим.
Черешне-сестро, паску посвяти.