По ордані 1, як
У людей буває,
Ходить батюшка з
Хати окропляє.
І, звичайне, як батюшка,
Чого ж тут боятись?
Але одна молодиця
Ні, таки
Ставить діти на припічку,
Каже їм казати,
Що матері нема вдома,
На ярмарку мати.
Сама живо під постелю,
Ноги підгинає.
Аж приходить і
В Ордані» співає.
І співає,
Образи й пороги,
Далі стелю і постелю
Та й заглянув ноги.
По
Ордані» дає
Хреста
Та й питає, мов не
А де ж ваша
Пішла мати на ярмарок!
Нема вдома мами!..»
Запищали малі
Різно
То скажіть же своїй мамі,
Й показав рукою,
Нехай бере на
І ноги з собою».______________________1 П о о р д а н і — після церковного свята водохреща(богоявлення,
Йордана, яке відзначається 19 січня).