…жонґлер водить пальцем по ґлобусі, а нас там нема.
Віра Вовк.
Триптих.
Bliss was it in that dawn to be alive, but to be young was very heaven!
William WordsworthВіро, чи чуєш в далекому Ріо?
Ми є!
Ми з’явились на ґлобусі!
Метеором несподіванки для світу,що зустрів нас переляком, упередженням.
Міняються скалі вартостей:вороги виявляються потенційними союзниками,а друзі — гіпокритами, еґоїстами,що хочуть зберегти за собоювиключну монополію на свободу.
Але ми є, ми будемо!
Мої плечі сьогодні випрямлені новою гідністю,я часто усміхаюся, читаючи світову пресу.
Ми вийшли на арену з піднятою головоюі нас — нарешті! — помітили.
Яке щастя дожити до цього чуда,коли мрія приречених стає буденною дійсністю,коли вже не кров революціонерів,а розважливий розум державників,не крик руїнників, а впертий труд реформаторівбудують справжнє майбутнє.
Ми є, ми будемо.
Нас не зможуть більше заперечити.
Випиймо,
Віро, шампанськогоза наше завтра.
Будьмо!30 серпня 1991