Против рожна перти,
Против хвиль плисти,
Сміло аж до
Хрест важкий нести!
Правда против сили!
Боєм против зла!
Між народ
Вольності слова!
З світочем
Против брехні й тьми
Гей, робучі руки,
Світлії уми!
Ще те не
Остреє залізо,
Щоб ним правду й
Самодур зарізав!
Ще той не
Жар, щоб в нім
Вічне діло духа,
Не лиш утле тіло!3 апреля 1880