Чатує вітер на останнє листястарого дуба, що своїм коріннямтримає схили
А знизу,по глинищах,по збляклих травахвповзає дим циганського багаттяі чутно — перегукуються людиза сірою гіркою пеленою.
Строката хустка — жовте і багряне —з плечей лісів упала їм під ноги.
І вся природа схожа на циганку —вродливу,темнооку,напівголу,в червоному намисті з горобини,з горіховими бубнами в руках…