Обплетений вітрами ранокшугне, мов циганя з водиі на піску кричить з нестями,обсмалений і молодий.
Ріка зміяста з дном співучим,хвилясто хльостають вітри,і день ховає місяць в кручу,мов у кишеню гріш старий.
Клюють ліщину співом коси,дзвенить, мов мідь, широкий шлях.
Іде розсміяний і босийхлопчина з сонцем на плечах.