Сидить циган на
Темненької ночки,
До блискавки
Чужі огірочки.
Та все собі
Блисни, боже,
А господар його
Як вилами
А сто бісів в твого
Та у твої груди,
Розкрадати мою працю!..
А що тепер
Ой батечку, голубчику,
Чиніте, що знайте,
Тільки прошу вас, панотче,
За пліт не
Оже ж кину!»—
Бійтесь
Кину, бісів
Підняв цигана на
Та й через пліт кинув.
Тоді циган
Та як
Мені того й
Спасибі, панотче!»