В маленькій келії душно, запах сірки.
Засушений, мов сірка, жовтий магв реторту п’ялить очі, повні спраг.
Червоний біс регочеться із дірки.
Мов кльоша, золота над всім оманата опар в куреві кімнату губить.
Дрижать в гарячці в’ялі, трухлі губи;блідий:
Апаге” буркотить, “сатанас”.
Та раптом скрикнув маг — ні, він не п’яний,очам не вірить: золото в реторті.
Під стелю бризнув струмом регіт чортів.
І жах пішов до монастирських лав,ченці шепочуть: уночі над раноко.
Патрикій божевільним став.