В темно-синю
Ми по драбині на спис.
Наша струмоч’я
З нами на зоряний віз.
Вітер в оглоблі хмар,
Місяця ріг — дуга,
Грім один удар
О буревіє, шугай!
Хутко небесний
Блузою буде весь,
Буйно-залізний
Грюком оддасть честь.
Хочемо ще капелюх
Онде Волосожар,3 різнокольорих
Зробимо пояса шар.
Ми роздеремо ніч,
Задзеленчить зоря,
Наша біжуча
Лине туди, за моря.
IIНа Марс!
На Марс!
В ряднині хмари,
Що суне в пащі димарів,
Під молотків міцні
Наш натовп вгору
Летів.
Уже земля, як всі планети
Як зірка оком у глибінь.
А ми… а ми — що блиск комети,
У сферах сонця — голуби.
А там життя, там — не провалля,
Країни інші систем
Наш пал туди, все вище, далі,
Як фуга біг.
Сатурн горить, чекає
Чекай, чекай! до тебе ми
Нас цілий світ, нас так багато,
Ми весняні, гучні громи.
І пал наш знову прямує в Космос,
А наше серце — в гондолі
Туди, в блакитні гарячі грози,
Стрілою натовп
Летів.