Ішов п’яний серед ночі.
Добре десь напився!
Раптом бачить: повний місяць в калюжі відбився.
А п’яному, як малому, усе вдивовижу.
Сів у воду. — На Місяці, — говорить, — посиджу.
Уздрів сержант міліції опудало п’яне.— Ви чого-то у калюжі розсілися, пане?— Не в калюжі я, — п’яниця крутнув головою.
Я сиджу на Місяці.
Ось він, піді мною.
Сержант глянув у калюжу.— Добре, — каже, — згода.
Зараз тобі, соколику, пришлем “лунохода”.