З іспитової
Вибіг лютий кандидат;
Збіглось в сінях
І давай його
Ну, а що, ти здав екзамен?
Маєш вчительський
Він мовчить, лиш чорна
Висить над його чолом.
Далі каже:
Ні, камраття,
Правди нині не зійськать!
Той професор зоології
То тиран і лютий кат!
Три завдав мені питання,
Як закон йому велить,
Два я знав, не знав одного,
І він смів мене спалить!– Був ти у саду? – питає.– Був, – говорю сміло я.– Бачив ти пчолу? – питає.– Бачив, – кажу сміло я.– Кілько ж ніг пчола та має?– Ніг я їй не рахував.
І за се одно
Спік мене, бодай пропав!»13 сентября 1888