В’їхав біскуп у село,
Мазура здибає.«A czy w domu teraz ksiądz?» *
Ласкаво
Ні, не вдома, — каже той,
Пішов на хрестини.
Ксьондз-сусіда якось
Недавно родини…»«Ksiądz ma dzieci, i ten chrzci?»
А що ж тута й злого?
Той у сього охрестив,
Сей тепер у
Почув біскуп та й здихнув:«Dzieci bez małżeństwa!..
Sługa boski traci czas!..
Lud bez nabożeństwa!
A czy często mszę on ma?»
О, завсігди, пане!
Хоч так часом підіп’є,
Що й рівно не стане,
І руками, бідий,
Олтарик хапає,
А все-таки цілу
Слічно відправляє».___________________________* Чи вдома тепер ксьондз? (польськ.) — Ред.** Ксьондз має дітей, і цей хрестить? (польськ.) — Ред.*** Діти без подружжя!..
Божий слуга марнує час!..
Народ без богослужіння!
Чи ж часто він править службу божу? (польськ.) — Ред.