По мотивам І. Губермана
Завжди і всюди той, хто дивний,
хто з усіма не нарівні ́,
безглуздий, наче б супротивний
в своїй же рідній стороні.
Оригінал
Всегда и всюду тот, кто странен,
кто не со всеми наравне,
нелеп и как бы чужестранен
в своей родимой стороне.