І Архімед, і
Вина й не бачили.
Потік у черево чернече!
А ви, святиє предотечі,
По всьому світу
І крихту хліба
Царям убогим.
Буде
Царями сіянеє жито!
А люде виростуть.
Ще не зачатиє
І на оновленій
Врага не буде, супостата,
А буде син, і буде мати,
І будуть люде на землі.24 сентября [1860,
Петербург]