Порозпліталися
Білих лілій і білих бігоній,
Буйно розвились червоні троянди,
Засміявся мак червоний.
Вихром півночі
Піду всесвітом цілим
Я об’являю
Білим лілеям, бігоніям білим!
Янголом помсти понад
Порозсипаю квіти
Годі нам бути вічно рабами!
Кулаками долоні!
Треба пірвати ті
З біли лілій і білих бігоній.
Хай розливаються наші
Втіхи, безумно червоної!..
А
И.
IA
NS