Канни цвітуть над
Канни — червоні чайки!
Зором своїм
Палахкотять над морем,
Наче вони не канни
Квіти червоноброві,
Наче з моєї
Мною загублені рани;
Наче до мене в
Прагнуть улитись кров’ю,
Наче вони не
Зненавистю і любов’ю!..
Ні!
Не мої ви рани!
Вперше я стрівся з вами!
Ви мені лише канни!
Чайки червоні — канни!
Може, ви з сонця впали
Сонячні чайки — в клени.
Може, з землі
Чайки земні до мене.
Може, крило
Вам відмовля
І зацвіли над
Чайки, і рани, і квіти.1957