Арфами, арфами —золотими, голосними обізвалися гаї,самодзвонними:йде весназапашна,квітами-перламизакосичена.
Думами, думами —наче море кораблями, переповнилась блакитьніжнотонними:буде бійвогневий!
Сміх буде, плач
Стану я, гляну я —скрізь поточки, як дзвіночки, жайворон як золотийз переливами:йде весназапашна,квітами-перламизакосичена.
Любая, милая,—чи засмучена ти ходиш, чи налита щастям вкрай.
Там за нивами:ой одкрийколос вій!
Сміх буде, плач будеперламутровий…1914Аналіз вірша Павла Тичини
Арфами, арфами… ”