Посеред нив стирчить самотній плуг,
Незорана земля лежить в округ.
Леміш заржавів, срібне
Зчорніло й диким зіллям обросло.
А де ж властитель дівся?
Де ж ратай?
Мабуть, пішов обороняти край.
Волів побили, коней взяли в трен,
Лишився плуг на полі сам-оден.
Чекає, доки тут не зогниє,
Або гранат його не розіб’є.
Леміш іржа гризе, а
Травою й диким зіллям обросло.