Тюльпани два, мов ти зо мною,на двох краях життя пустелідаремне кличуть, лиш водоюйдуть світла золоті тунелі.
Червоне полум’я двох квітівкрізь сіру тінь, крізь сіру тишу.
Так родяться мистецтво й мітиіз туги за далеким,
За кращим, більшим, за незнаним,що підняло б над світу низом.
Два райські птахи — два тюльпани —карає ніч за мрії безум.
Червоне полум’я двох квітівпросвітлює сіряву сутінь,червоне полум’я тюльпанів —цвісти, горіти, проминути.