Якщо колгосп імені Лесі Українкиплатив твоїй матеріпівтора карбованця на місяць,якщо із твоєї дідівщинибрали щорокунайбільшу копицю сіна,якщо ти, початкуючий поет,зі своїми вівцями пас кілька колгоспних –із металевими (нині – пластмасовими) міткамина пробитих вушках,якщо ти вирісна молоці і на бринзі,ти повинен дізнатися:скільки коштує відпускна,чим і як за неї заплаченоі коли врешті-решт закінчиться виплата.
Наче тобі невідомо,як перед першим снігомзабирають мічених ягнят,а після беруть гроші за пашу,а вже потому – дві фіри гною.