Помру за дротом, чи тверда
Напише косо:
Вислати за межі”?..
Порине в хмарку тіло літака,
Щоб загубитись в сонячній пожежі.
Чи встигну з неба помахать
І мовити синам: живіте чесно?..
А може, все не так і я
В краю, куди не заглядають весни?
Моїм сусідом буде по
Старезний мамут чи його нащадок.
І пом’януть в якутському селі,
Дихнувши в простір горілчаним чадом.
А через рік і сліду не знайти,
Де жив я, зліплений з земного пилу.
І тільки ти… Я знаю, люба,
Віднайдеш у снігах мою могилу.
І захистиш той горбик від наруг
Не покладешся на чужі
Як добре те, що віднайшовся друг
Той друг, якого вже хотіли вкрасти!