Диму, диму сьогодні в мене в хаті було.
З листа до М.
В холодній хаті протяги та цвіль,сухар щербатий, смуток звідусіль.
В холодній хаті важко однувати,аби собі зап’ястя не розтяти,і, впершися очима у вікно,розлити зір на біле
В порожній хаті хтось сльозу зронив,в порожній хаті свічку запалив,в порожній хаті, — Боже, що за жах!
Іржа мережить квіти на ножах.
В порожній хаті в мене повно диму,присутній в мене в хаті хтось незримий.
Бо, наче пляма, погляд на папері…— Ану йди геть! — і відчиняю двері.
За стіл сідаю і пишу про світ,свої слова вмуровуючи в лід.***