Небагато
В сабаш
Та й, на лихо,
Їсти запросили.
А убогий, ще й голодний,
На то не вважає:
Як припався гатилити
Як у торбу пхає.
Та і ні вже як од
Біду одірвати,
Ото вони й
Дечого
Чи маєш ти,— кажуть,—
А той каже:
Їсть і каже:
Батька маю,
І ще й маму маю…»