Сутеніло.
Сатаніло.
Погляд сходив
В скафандрі хмар ішло землею небо.
Сутеніло.
Бомбами,
Бийте свободу в лоб!..
Праворуч кинувсь я, я кинувся
А небо йшло в скафандрі хмар землею.
А бомбами, а бомбами, а
Кущилася земля у неба під ногами.
Я кинувся праворуч і — до
А небо йшло на милицях землею,
Бо бомбами, бо бомбами, бо
Кущилися вже небо і земля.
Я зупинився.
І тут побачив я у неба на руках— Де бомбами, де бомбами, де бомбами
Побачив я у неба на руках,
Побачив.
Небо несло її, сповиту білим ситцем.
Вона була у неба. на руках,
Сповита білим ситцем дешевеньким,
А небо йшло на милицях землею,
Ішло і посміхалося… Тим
За нею — за свободою, — вже бігли,
Вже бігли океани і ліси.
І наші долі, і дівочі очі,
Щоб одірвати клаптичок із
І стати нею хоч на мить!
Частково!..
Бомбами,бомбами,бомбами…1963