Якби-то ти,
Богдане п’яний,
Тепер на Переяслав глянув!
Та на Замчище подививсь!
Упився б! здорово упивсь!
І препрославлений
Розумний батьку!.. і в
Жидівській хаті б
Або в калюжі утопивсь,
В багні свинячім.
Амінь тобі, великий муже!
Великий, славний! та не
Якби ти на світ не
Або в колисці ще
То не купав би я в
Тебе преславного.
Амінь.18 серпня 1859 в Переяславі