За мотивами І. Губермана
Світ палахкотів і вирував,
світ кипів на дУмках дріжджових,
а в Росії - мумія суха
значилась живіше всіх живих.
Оригінал
Мир бурлил, огнями полыхая,
Мир кипел на мыслях дрожжевых,
а в России - мумия сухая
числилась живее всех живых.