Хворий в лікаря зубного стогне і тремтить:— Ой, боюся, не торкайтесь.
Клятий зуб болить.
Ой, не можу.
Ой, боюся!
Просто струмом б’є…
Лікар мовчки руки миє, спирт у склянку ллє.— Нате випийте, будь ласка, щоб ваш страх минув.
Хворий рвучко підхопився, жадібно ковтнув.
Виждав лікар та й питає: — Вже не мучить страх?
Хворий лікаря до себе за халат притяг:— А чого мені боятись?
Ну скажи, чого?
Спробуй тільки доторкнутись до зуба мого!