У неділю ми на
З сусідом ходили.
Як у нас навчились
Оформлять могили!
Там граніт з лабрадоритом,
Постаменти різні,
Барельєфи мармурові,
Огради залізні.
І написи на
Продумані строго:
Вгорі — кому поставлено,
А внизу — від
Під цим каменем
Прах Петра Дерюги,
Що в розцвєті літ
Од тещи й супруги”.
Лиш на одній могилоньці
Плитка
І літери
Надряпано збоку.
Ми їх доки розбирали,
Вірите, аж сердились.
Написано:
Спи спокійно.
Факти не підтвердились”.