Мотив старої
Під синім полум’ям святого
Ріс Олександер.
Він Гомера
З учителем царів і мудреців,
І тайни зір читав у Нектанеба.
Як наша Вольга, він знав серця звірів,
До срібноликого подібний Феба.
І розумів, як усміхнутись треба,
Щоб Буцефал покірно занімів.
Над Індом, де чудні цвітуть рубіни,
Він проїздив на гордому слоні,
І падали осліплені браміни.
Звитяжно пролетів краї
І перейшов, згорнувши темні крила,
Туди, де ждала братня тінь Ахілла.1922